Thursday, March 26, 2009

DALKABAB-E-MUGHLAI


INGREDIENTS

Chana dal : 2 cups
Potato : 1 medium size
Cumin : ½ tablespoon
Turmeric powder: ½ tablespoon
Cumin powder : ½ tablespoon
Corriander
Powder : ½ tablespoon
Chilly powder : A pinch
Sugar : ½ tablespoon
Salt : As per taste
Garam Masala : ½ tablespoon
Ghee : ½ tablespoon


PREPARATION

• Soak chana dal for about 3 hours
• Wash the dal and grind finely
• Put 4 tsp of oil in a pan and heat it
• Pour the dal paste in a pan after grinding it properly
• Stir it nicely so that the dal paste becomes little solidify
• Put little oil on a big plate and spread it nicely
• Pour the dal paste on the plate
• Prepare small pieces of the dal paste
• Put 4 tsp of oil in a pan and fry the pieces
• Keep the dalkabab pieces in a separate plate
• Cut potato into small pieces and fry it properly
• Add turmeric, cumin, corriander and chilly powder
• Fry it nicely
• Add salt and sugar and again fry it well
• Cut tomatoes finely and fry it with potato properly
• Add little water and cover the pan for 10-15 minutes
• Remove the cover of the pan and pour dalkabab pieces into it
• Stir it for 5 minutes
• Scatter garam masala and ghee
• Serve it hot

11 comments:

  1. भयी आपका यह ब्लॉग बहुत पसंद आया..
    अच्छा खाना तो वैसे ही हमारी कमजोरी है...
    आपकी dishes जरुर try करेंगे..
    मीत

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  2. यम्....यम्....यम्......अजी क्या क्या-क्या लाज़वाब-लाजवाब चीज़ें आप खिला रहे हो....हम तो वैसे ही मोटे हैं....आपके ब्लॉग पर आ-आ कर और भी मोटे हो जायेंगे....और जीभ पर तो हमारा कोई बस भी नहीं....लेकिन कम-से-कम आखिरी में हाजमोला अवश्य खिला दिया करेंं...यम्...यम्...यम्.....!!

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  3. काफी लजीज ब्लाग है

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  4. बबलीजी, बहुत बहुत शुक्रिया शानदार रेसिपी के लिए। हम भोजन पकाने के बड़े शौकीन हैं। आज रही कटहल पकाया है अपने हाथों से।
    आते रहेंगें। दाल और आलू। वाह, बड़ा यूनिक काम्बीनेशन है।

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  5. दाल चना के साथ लौकी तो खूब खाई है ,,,,आज आलू की भी try कर लेते हैं....
    जल्द ही नयी पोस्ट भी डालें.....शाकाहारी,,,

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  6. वाह, पढकर ही मजा आ गया। खाते तो पता नहीं क्‍या मजा मिलता।

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    खुशियों का विज्ञान-3
    ऊँट का क्‍लोन

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  7. but how to follow this blog . i see no tab for followers !

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  8. hey this looks yummy too......nice click!

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